Könyvem

2016-ban jelent meg és MINDEN PÉLDÁNY ELFOGYOTT.

Köteles példányok a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban találhatóak. Könyvtárközi kölcsönzésről érdeklődhet a könyvtárban, ahová jár!

” Mit jelez a betegséged? Korunk gyakori betegségeinek lelki oldala”

című könyvem, szellemi gyermekem. Azoknak ajánlom, akik nyitottak a betegségekről való másként gondolkodásra, akiket mélyebben is érdekel a téma, akik szeretnék önmagukat betegségeiken keresztül még közelebbről megismerni és önmagukkal még szeretetteljesebb kapcsolatba kerülni. Ajánlom továbbá minden segítőnek, aki holisztikus szemlélettel dolgozik.

A hátsó borítón ezt olvashatod:

„A betegségek szimbolikájának kérdése sokakat foglalkoztat, egyre többen szeretnének aktívan is részt vállalni öngyógyítási folyamataikban. Célom, hogy ezt az utat támogassam és tapasztalataimat megosszam azokkal, akik elég nyitottak az új gondolatokra.

A könyv nyelvezete egyszerű és mindenki számára könnyen érthető. Szerkezetileg két részre oszlik. Az első részben az egészség, betegség, gyógyulás fogalmára tekintünk rá több nézőpontból és általános szempontokat találsz a betegségek tüneteinek elemzéséhez. Nem titkolt szándékom, hogy olvasás közben a betegséghez, és ezzel önmagadhoz fűződő alapvető viszonyod is változásnak induljon. A könyv második részében korunk gyakori betegségeinek lelki oldalát elemzem, együtt gondolkodva és sokkal bővebben, mint ahogyan az máshol megtalálható. A fejezetek végén kérdések segítik az önreflexiót és a változást.

A könyvben az alábbi betegségekről olvashatsz, természetesen holisztikus szemlélettel: pajzsmirigy alul- és túlműködés, pánik, depresszió, allergia, rheumatoid arthritis (RA), inzulinrezisztencia (IR), cukorbetegség, mióma, policisztás ovárium szindróma (PCOS), bélgyulladások, porckorongsérv.

Használd egészséggel!

dr Hatalyák Krisztina holisztikus life-coach, kineziológus”

A könyv A5 méretű és 224 oldalas. Magánkiadásban készült, nem kerül bolti forgalomba (az Elixír könyvesboltban levő néhány példány kivételével), email-ben rendelheted meg az ilosvai40@hotmail.com címen.

Ára: 2800 Ft + postaköltség.

A rendeléshez az email-ben kérlek, jelöld meg, hogy hány darabot kérsz, és hogyan szeretnéd átvenni: személyesen vagy postai küldeményként!

A postai küldeményt előre utalás után ajánlva adom fel, hogy biztosan megkapd. (Ha nem tudsz neten utalni, bankban is be tudod fizetni az összeget.) Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat az email-ben küldöm. A postaköltség az aktuális postai díjszabás szerint alakul, jelenleg belföldre légpárnás borítékban 1 példány esetén 700 Ft, 2 – 3 példányé 1400 Ft házhoz kézbesítve. Személyes átvételre Szentendrén van lehetőség. Az elpostázott, kikézbesített és bármely okból át nem vett és emiatt hozzám visszaküldött könyveket csak újabb postaköltség ellenében tudom újrapostázni vagy személyesen átvehetőek Szentendrén.

NÉHÁNY VISSZAJELZÉS A KÖNYVRŐL:

Kezdjük a legrészletesebb elemzéssel, amit ezen a linken találtok: https://stilusmentor.hu/konyvajanlo-mit-jelez-betegseged-korunk-gyakori-betegsegeinek-lelki-oldala/

“ Kedves Kriszti!   Nagyon köszönöm a könyveket, melyet nagy örömmel forgatunk a nővéremmel.Tökéletesen magamra ismertem a pajzsmirigy alulműködés terén. Már nem akarok mindenkinek  megfelelni.  Édesanyánkat tavaly februárban veszítettük el, a hiányával borzalmasan küzdünk. Nagy erőt merítünk a könyvedből, melyet, mióta megkaptunk csak BIBLIA-ként emlegetünk. Szívből örülünk a könyvednek, melyet szeretettel forgatunk. További jó munkát és sok sikert kívánunk:   Szeretettel: Rozália és Eszter”

“Olvasom a könyvedet, és iszom minden szavát! Az élmény különleges és egyedi számomra, ahogy olvasom tényleg olyan, mintha itt ülnél mellettem és Te mondanád! Nagy felismerések történnek velem, közel 2 és fél éve foglalkozom tudatosan magammal, és meg tudtam látni soraid „hallgatásával” azt, amit eddig csak kapargattam, több oldalról is. Az 59. oldal felét, mintha nekem címezted volna. Igen, Apukám ivott, boldogtalan volt, írod, hogy „nekem is nehézségem lehet az örömteli élettel és a konfliktusaim kezelésével. Az élettel kapcsolatos gondolataimmal, az érzéseimmel, a szorongásaimmal, a félelmeimmel, az egész életre való reagálásommal.” Először kikerekedett a szemem, amint olvastam ezeket a sorokat, többször vissza kellett mennem és újra olvasni, és harmadszori olvasás után megadtam magam, hát ez rólam szól! Te jó ég! A következő részben rávilágítottál, hogy nem az a baj, hogy nálam is megvannak ezek az érzések, problémák, hanem az, „ha csak egyféleképpen tudok rájuk reagálni”. És a tövét kell felismerni a mintának. A tompítás és az önfeláldozás nálam érezhető. Én ugyan nem ivással, hanem korábban munkamániával, most pedig inkább önfeláldozással reagálok a szorongásaimra. Ezért is volt nehéz eddig rálátnom, mert én nem iszom, és így nem láttam rá Apukám életén keresztül a bennem lévő mintára. Pedig pl. egy barátnőm alkoholista, és sohasem értettem, miért érint meg annyira, mintha a saját problémám lenne.

Most úgy érzem lassan el tudom fogadni a szorongásaimat, félelmeimet, ami mindig is bennem volt, és bár most még nagyon nehéz, felkavaró érzés mindezzel szembesülni, mégis érzem a felszabadulást is, és elkezdtem magam szeretni szorongóként is, és nem az a célom, hogy mindenáron megszabaduljak tőle.

A hangvételed, a mondanivalód, amibe már az első cikked olvasásakor beleszerettem, valóban olyan támogatást ad nekem, ami pozitív irányba alakította az önismereti utamat. Megmutatod, hogyan tudom szeretni magam, minden „bántás”, amit tudattalanul magammal tettem, vagy teszek napvilágra került a szavaid segítségével.

Hálás vagyok Neked, azért, hogy ismerhetlek, az írásaidnak, és köszönöm, hogy megosztod Velünk mindazt, ami benned van. Kívánom, kapd meg mindazt a jót, a sok hálát, amit a könyved olvasása kivált az olvasóiból, erőt, boldogságot, ihletet a folytatás(ok)hoz. Ildi “

” Egyszerűen imadom!koszonom Krisztina!”

” Elolvastam hétvégén a könyvedet végig. Nagyon szerettem.Elhatároztam, hogy kihúzom benne a nekem tetsző gondolatokat. Majd elbizonytalanodtam… hogy akkor az egész könyvet ki fogom színezni. Elvetettem. Végül csak újraolvastam és korlátoztam a színezéseket, de azért így is szép sárga lett a végére:-)
Most az jut eszembe, amit a gyereknek szoktál mondani Te is, és egyébként kiskoruk óta rendszeresen én is az én gyerekeimnek, hogy “de jó, hogy megszülettél!”
Szeretettel ölellek! Beáta”

” Szia Kriszti csodás vasárnap délutánt kívánok neked.Csak most jutott rá időm, hogy háborítatlanul, békében elkezdjem olvasni a könyvedet.S tán nem véletlen, hogy pont most Ikrek újholdkor teszem ezt.Már érzem, hogy csodás energia, béke és nyugalom tölt el, miközben a csodás, tündöklő vízparton szívom magamba gondolataidat.Nagyon szeretem az írásaidat, s máris érzem, hogy remekművet tartok a kezemben.Nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Az a csodás, békés és meleg emberszeretet, megértés és kedvesség, ami e könyvből árad fantasztikus békével és nyugalommal tölti el a lelkemet.Nagyon köszönöm neked .Hála és áldás!”

” Kedves Krisztina!  Tetszik a megrendelt könyv, szerintem hiánypótló. Úgy döntöttem, hogy még egyet kérek, ajándékba adnék egyet az endokrinológusomnak, aki kezel +maga is érintett az IR-ben. … megkérdezem, hogy ajánlaná-e a könyvet a betegeinek, mivel fontosnak tartanám, hogy minél több ember tisztába kerüljön a lelki összefüggésekkel.Üdvözlettel, Szilvia ”

” Megkaptam, szuper nagyon! Klára ”

” Az este el is kezdtem olvasni és a szoba csendjében a szemem siklott a sorokon, a fülemben meg a hangod csengett, azaz te olvastad fel nekem a szöveget. Nagyon érdekes tapasztalás volt, ma reggel a buszon is folytatódott, úgy tetszik ez a szitu…. Mariann”

” Nagyon fontos felfedező-túra önmagunkba…” A.

” Dr. Hatalyák Krisztina könyve sokaknak segíthet, hogy megértve a betegségek hátterében meghúzódó lelki okokat, tisztábban láthassák a betegségből kivezető utakat is.
Színvonalas, izgalmas, nagyon értékes írás.” Ági

” Kedves Krisztina! Nagy valószínűséggel pajzsmirigy túlműködésem van. Végigolvastam és végigsírtam, amit a könyvedben erről írsz. Ott van a gyerekkor, alkohol, agresszió stb. Nem szoktam visszafelé nézni, de sebeink ott vannak a mélyben. Azt hiszem ezt is fel kell végre dolgoznom és akkor megszűnik végre a szeretet “koldulása”. Köszönöm, hogy megismerhettelek! Kati ”

” Kedves Kriszti! Örömmel olvastam könyvedet! Gratulálok a bátorságodhoz és főleg hozzáértésedhez! Minden jót kívánok Neked! Tisztelettel: Éva (kineziológus) ”

” Szia Kriszti! Elolvastam a könyvedet, köszönöm az élményt! Nekem nagyon tetszett a mondanivalód, a stílusod, hogy nem akarod az olvasóra erőltetni, megmondani a tutit, inkább el akarod gondolkodtatni. Legalábbis én így éreztem. Az egyes betegségekkel foglalkozó fejezetek végén külön tetszettek a “segítő” kérdések! Leginkább azért, mert segítik az embert a gyógyulásban. Én úgy éreztem, hogy a lehetséges megoldások, gyógymódok hangsúlyosabbak a könyvben, mint maguk a betegségek. Nálam ugye az allergia-ekcéma az első számú ellenség…. mikor olvastam a könyvedet, még sem éreztem olyan súlyosnak, mert a gyógyulás folyamata hangsúlyosabb, több mankót is adsz az embernek.” Niki

” Hihetetlenül sokat köszönhetek Neked és a könyvednek Kriszti! Annyira érthető és élhető amit írsz. Fontos és hiánypótló. Kár, hogy csak magánkiadásban jelent meg….A jó bornak nem kell cégér – de én azért mindenhova viszem magammal, az endokrinológus doktornő is érdeklődve nézte…tetszett neki.” Zsuzsa

” Kedves Krisztina! Tegnap kaptam kézhez és a negyedét már el is olvastam…….. A könyvet azért köszönöm, mert oda tudok adni végre egy olyan gondolatsort a lányaim kezébe még babavállalás előtt, ami már az enyém is. Érthető olyan számára is, aki a témával még nem foglalkozott………..Tisztelettel és így ismeretlenül is, nagy szeretettel: H.”

” Kedves Kriszti! Megkaptam a könyvet, és gyorsan elolvastam. Nagyon-nagyon jól megírt, összeszedett remekmű! Egyszerűen fantasztikus! Szerintem sokat fog segíteni azoknak is, akiknek ajándékba adom. Gratulálok, és nagyon köszönöm! Andrea “

” Én nyáron olvastam.Ez a könyv sokkal többet adott nekem, mint amit gondoltam a cím alapján. Kettőt vettem azonnal. Nagy a család… Helga”

” Szia Kriszta! Végére értem a könyvednek! Őszintén gratulálok, és nagyon várom a következőt! Sok ilyen dologról lehet manapság olvasni, de te egyéni hangvétellel tálaltad, és sok olyan mondatot írtál le, amit mindenkinek olvasnia kellene…. Én is el fogom olvasni újból, mert biztosan van benne még újabb feltárni való. Áldott, szép karácsonyt, és sikeres, termékeny új esztendőt kívánok! Szeretettel: Tünde”

” Nagyon jó a könyv, nekem nagyon sokat segített. 1-es típusú cukros vagyok, mióta elolvastam és kezdtem a témával foglalkozni és megérteni a miérteket az inzulin igényem is jelentősen csökkent. KÖSZÖNÖM SZÉPEN! Réka “

” Élvezetes olvasmány, mindemelett minden sora igaz. Gratulálok Krisztina! M. Gáborné ”

" Kedves Krisztina! Kedden meg is jött a könyved! Nagyon izgatottan kezdtem neki. Nagyon hatásos az írásod! Jól működnek a kérdések benne, konkrétan zaklatott a lelkiállapotom azóta..... de megéri :) Köszönöm, hogy megírtad ezt a könyvet! Úgy érzem fantasztikus dolgokat fogok tanulni és megérteni általad. Szeretettel: Bea "

" Kedves Krisztina! Nagy szeretettel olvasom könyvét. Már az elején sikerült megdöbbentenie, ráébresztenie, hogy másképp is lehet gondolni a betegségre. Eddig mindig az volt, hogy ha fájt valamim azon gondolkodtam, mit vonzottam be, vagy ha fájt a torkom és éppen nem éreztem, hogy bármi bajom is lenne az életemmel, azon kezdtem agyalni, mégis akkor mi a baj és ilyenkor persze lehet is bűnbakot találni... Várható még másik könyve a közeljövőben? Szeretettel, Szilvi "

" Kriszti, szuperjó a könyved, nagyon tetszik a stílusod, olyan balzsamosan simogató olvasni, mint amilyen te is vagy. " Margó

 

 

 

dr Hatalyák Krisztina

holisztikus life-coach
Budapest, III. Bécsi út (Amfiteátrumnál)
+36 30 562 4997