Én így dolgozom

" A legnagyobb ajándék, amit embertársadnak adhatsz, az, hogy őszinte szívvel figyelsz rá." Richard Moss

Milyen problémával lehet megkeresni?

Holisztikus szemléletű segítőként elsősorban az embert segítem, a probléma mindig másodlagos. Kompetenciám határait tiszteletben tartva bármilyen életút-elakadással, nehézséggel megkereshető vagyok. Szívügyem a betegségek lelki oldalával való munka, a tudatos és egészséges élet kialakítása.

Mit jelent az, hogy holisztikus?

A holisztikus a görög 'holo' szóból származik, melynek jelentése: teljes, egész. A holisztikus szemlélet alapján az emberre test, lélek, szellem egységeként tekintek, így foglalkozunk az érzéseiddel, a gondolataid világával, hitrendszereiddel, tudatos és tudatalatti világoddal, és az élettel, aminek része vagy.

Kell-e készülni valamivel a találkozásra?

A találkozások előtt nincs különösebb tennivaló. Érdemes átgondolni, mi az, amiben valaki segítséget vár, mi jelent neki problémát, de ezt általában ösztönösen is mindenki megteszi. A segítő beszélgetések során szépen kirajzolódik a konkrét cél, a találkozások során pedig az út is, ami ehhez elvezet. Ötletelünk, alternatívákat keresünk, nézőpontot váltunk, megkeressük az erőforrásokat, új készségeket tanulunk és lebontjuk az akadályokat. Mindeközben közelebb kerülsz az élet és benne önmagad teljességének érzéséhez.  

Nem végzünk oldást?

Igaz, professzionális kineziológus is vagyok, de jelenleg life-coachként dolgozom, így klasszikus kineziológiai izomteszteléssel járó oldást nem végzek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem történik oldás. Az oldás, oldódás azt jelenti, hogy felszabadulsz egy sor nyomasztó érzés, gondolat alól, megértesz dolgokat, tudatosabbá válsz, felszabadultabban érzed magad és elindul benned a változás. A sírás, a nevetés, egy baráttal való kiadós beszélgetés szintén meghozhatja ezt a hatást, de amikor valaki szakemberhez fordul, a folyamat irányított és nem véletlenszerű. A kineziológia eszköztárában számos olyan technikai elem van, ami a coachingban is használatos, és amit én is szívesen alkalmazok a segítő beszélgetések során. Ember, téma és alkalomfüggő, hogy a palettából milyen módszer kerül előtérbe, de tudni kell, hogy egyik sem több vagy jobb a másiknál, egyszerűen csak más. A csoda sosem a módszerben és nem is az én személyemben rejlik, hanem benned és a tudatosságodban. A cél, hogy ezt te is meglásd!

Meddig tart egy találkozás?

Egy alkalom kb. 60 - 80 perc. Ha hozzám jössz, kérlek, légy pontos! Ha később érkezel, a saját időd bánja, csúszásra nincs lehetőség.

Milyen gyakorisággal lehet hozzám járni?

Azoknak, akik először jönnek hozzám, mindig azt tanácsolom, érezzék meg megfelelő-e nekik ez a módszer, ill. az én személyem. Nem mindenkinek lehet minden módszerrel segíteni és nem mindenki számára vagyok én a megfelelő segítő. Ez így van rendjén. Egy találkozás után mindenki választ kap erre a kérdésre. Aki úgy gondolja, hogy első találkozásunk kárbaveszett idő volt, nem kell kifizetnie. Aki mellettem dönt, azzal kb. két-háromhetente találkozunk, de ha valaki szükségét érzi, jöhet gyakrabban, ritkábban, vagy csupán alkalmanként. Emberek vagyunk, nem gépek, mindenkinek más a ritmusa és igénye. Akkor tudunk jól dolgozni, ha mindenki készen áll a következő lépésre. Ez természetesen az elakadás jellegétől is függ, nincs két egyforma ember és eset, még hasonló panaszok esetén sem.

Hogyan lehet lemondani egy időpontot?

Mindenkinek közbejöhet valami, ami miatt nem tud eljönni. Sokszor önhibáján kívül is. Megértem és nem haragszom rád, ha ez így alakul és szívesen adok másik időpontot, ennek azonban vannak keretei.

Az időpont lemondásának feltétele, hogy mielőbb jelezd, ha nem tudsz eljönni. A 48 órán belüli lemondást ki kell fizetned. Ettől csak akkor tudok eltekinteni, ha a helyedet valaki másnak oda tudom adni ill. ha az állapotod súlyos. Az idő, amit veled töltök érték, arról nem is beszélve, hogy talán másvalaki megörül, ha időben értesül a felszabadult helyről.Tiszteljük meg egymást azzal, hogy időben szólunk, ha bármelyikünknek közbejött valami!

Mi van, ha nem tudsz személyesen eljönni mert külföldön vagy vidéken élsz, de mégis a segítségemre van szükséged?

A segítő beszélgetésnek a távolság nem akadálya. Ebben az esetben előre megbeszélünk egy időpontot, a díjat pedig banki átutalással tudod rendezni. A skype-os konzultáció rugalmasan igazítható mindkettőnk időbeosztásához.

Mi van, ha két találkozás között valakinek gondja, kérdése támad?

Hogy két találkozás között se érezze senki magát magára hagyatva, szabad hozzám fordulni bármilyen elakadással, kérdéssel emailben - ilosvai40@hotmail.com. Természetesen ezért a "szolgáltatásért" nálam nem kell külön fizetni, szívesen segítek, amiben tudok.

 

                                                    dr Hatalyák Krisztina

                                                    holisztikus life-coach

                                                      + 36 30 562 4997

 

                                                     

 

dr Hatalyák Krisztina

holisztikus life-coach
Budapest, III. Bécsi út (Amfiteátrumnál)
+36 30 562 4997